ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину визнано найбільш привабливим для інвестицій регіоном України

|

За результатами дослідження «Рейтингу інвестиційної привабливості регіонів 2014», яку 28 квітня презентував Держінвестпроект, цьогоріч Львівську область визнано найбільш привабливим для інвестицій регіоном України. Друге місце в цьому рейтингу посіла Івано-Франківська, а третє – Одеська область. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

«Дослідження такого масштабу в Україні здійснюється лише вдруге, і ми раді презентувати вам його результати. Рейтинг дозволяє визначити інвестиційні перспективи всіх регіонів України та виокремити з них найбільш сприятливі для бізнесу. Крім того, ми надаємо конкретні рекомендації щодо можливостей підвищення та шляхів реалізації наявного потенціалу в розрізі кожного регіону. Тож він буде корисним не лише для інвесторів, а й для представників влади», – зазначив під час презентації Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко.

За повідомленням прес-служби Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, до  п’ятірки лідерів інвестиційної привабливості потрапили також Вінницька область, яка посіла четверту сходинку, та місто Київ.

За словами директора Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василя Федюка, для визначення рейтингу інвестиційної привабливості удослідженні використовувалися три основні компоненти, які мають практичне значення для інвесторів і впливають на прийняття рішення про інвестування в той чи той регіон: наявний потенціал території, інвестиційні ризики та можливості й перешкоди для інвестиційної діяльності.

«Ухвалюючи рішення про початок роботи у тій чи тій країні, інвестори спочатку оцінюють її інвестиційний потенціал у цілому, а потім обирають найбільш сприятливий для ведення бізнесу регіон. Це дослідження якраз покликане допомогти їм у цьому», – наголосив C. Євтушенко.

Торік рейтинг очолила Харківська область, яка наразі посідає тільки 8 місце. На другому місці була Львівська, а на третьому – Донецька область, яка тепер на 22 місці. На четвертій сходинці в 2013 році закріпилося місто Київ, на п’ятій – Дніпропетровська область, яка в цьогорічному рейтингу знизилась на одну сходинку (6 місце).

«Сьогодні можна цілком впевнено стверджувати, що методика розрахунку індексу інвестиційної привабливості регіонів достатньо відпрацьована, а тому отримані результати є науково коректними.

Основна цінність індексу полягає в його незалежній оцінці стану інвестиційної привабливості. Тому цей інструмент набуває особливого значення за умов децентралізації, внаслідок якої зростає роль місцевої влади у виробленні та реалізації економічної політики й відповідальність за залучення інвестицій зокрема», – прокоментував результати рейтингу Голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

Довідка.

Дослідження провели Київський міжнародний інститут соціології спільно з Інститутом економічних досліджень та економічних консультацій на замовлення Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Щорічне комплексне порівняльно-узагальнювальне соціологічне дослідження інвестиційного клімату регіонів проводиться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *