ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині викрито 12 сотень провокаторів, які готували теракти та диверсії

|

На Луганщині викрито 12 сотень провокаторів, які через нелегальні канали фінансування отримували кошти і зброю для здійснення терактів і диверсій на території України

Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша під час міжнародної конференції з повернення вкрадених активів корумпованою еліти України, пише  Еспресо. TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

“В Луганській області розслідується кримінальне провадження по відношенню до цілої групи осіб. Викрито 12 сотень провокаторів, які через нелегальні канали фінансування отримували кошти і зброю, та були покликані вчиняти теракти і диверсії на території держави в координації з нашими сусідами для того, щоб ми не змогли сьогодні провести вибори та мали той безлад, який маємо сьогодні”, – зазначив Голомша.

Він зауважив, що провокатори і диверсанти прикриваються живим ланцюгом з цивільних осіб і привертають в свої ряди за гроші наших громадян, “які помиляються у своїх політичних тлумаченнях, тому вживаються заходи для того, щоб не постраждало цивільне населення”.

Заступник генпрокурора також повідомив, що перевіряється можлива участь у цих діях банківських установ, у тому числі заснованих іноземними державами.

“Сьогодні вночі був здійснений напад на військову частину в Артемівську, і він був відбитий нашими Збройними Силами. Ми бачимо по почерку, що працюють навчені люди, які добре знають військову справу. Думаю, що Антитерористичний центр дасть відповіді на всі питання”, – зазначив Голомша.

Загалом, за даними ГПУ, за фактами кримінальних правопорушень, пов’язаних з проявами сепаратизму та посяганням на територіальну цілісність держави, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано понад 240 кримінальних проваджень, викрито 150 осіб, винних у вчиненні зазначених злочинів, яким оголошено про підозру.

фото: AP Photo

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *