ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість бажаючих в Росію на Донбасі скоротилася вдвічі

|

Кількість прихильників приєднання до Росії на Донбасі останнім часом впало більш, ніж в 2 рази.
Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута  в інтерв`ю «Главкому.
«Сьогодні вже питання від`єднання від України та приєднання до Росії не звучить, – зазначає Тарута. – Це про що говорить? Про те, що ми ведемо діалог, і цей діалог успішний. Коли я вступив на цю посаду – ми робили соціологічне опитування. 38 % було за приєднання до Росії. У п`ятницю, 11 квітня, ми робили новий зріз – залишилося 18 %. Це та робота, яка невидима, але вона дуже важлива.
Люди тут теж втомилися. Втомилися від корупції, від того, що міліція не захищає їх, а навпаки, примушує платити. Багато всього накопичилося. І накопичилося це ж не тільки через сьогоднішні дії влади. Хоча сьогоднішні дії теж допомагають загострювати ці протиріччя. Віктор Ющенко, коли приїхав сюди вперше, замість того, щоб сказати: «Хлопці , я знаю, хто тут ображав вас, я ваш захисник», він зібрав обласну адміністрацію і сказав «Ви тут всі сучі діти, і я з вами буду дуже сильно розбиратися!». І він відразу ж був відірваний Донбасом» .
Тарута також зазначив специфіку Донбас : «Він не такий, як інші області. Я не кажу, що він кращий або гірий , але тут є нюанси. І ми пам`ятаємо, що перші протестні рухи гірників у СРСР – вони тут починалися».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *