ОСТАННІ НОВИНИ

Під ВР зібралися обурені люди

|

Учасники Віче, які у понеділок ввечері зібралися на Майдані, вирушили до Верховної Ради, прихопивши із собою шини.

Про це у прямому ефірі повідомляє “Громадське телебачення“.

Люди дуже знервовані. Вони вигукують “Авакова у відставку”, “Дістали!”.

Окрім того, вони хочуть, щоб до них вийшли глава МВС Арсен Аваков, в.о. президента Олександр Турчинов та секретар РНБО Андрій Парубій.

Віче, на яке закликали прийти кандидат у президенти Анатолій Гриценко та сотник Володимир Парасюк, почалося о 19.00 на Майдані в Києві. Один з його організаторів Дмитро Різниченко сказав, що Майдан хочуть знову “запустити” через невдоволення діями нової влади.

Водночас заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар вважає, що штурм Верховної Ради грає на руку Росії.

“Рішення РНБО про задіяння армії в антитерористичній операції було підписано декілька годин тому. Щойно закінчилася нарада в Турчинова з узгодження всіх питань, пов`язаних з переміщенням Збройних сил, та інших деталей операції. І ці деталі необхідно добре пропрацювати, аби мати результат, а не людські жертви”, – повідомила вона.

“Сигнали, які надходять з Москви у відповідь, достатньо невтішні – починаючи від МЗС Росії про недопущення використання Збройних сил до заяви прес-секретаря Путіна про те, що “надходить дуже багато звернень із Східної України, адресованих Путіну, втрутитися в тій чи іншій формі”, – зазначила Сюмар.

“Це свідчить про те, що Москва готує ґрунт для інтервенції, дестабілізуючи як схід, так і центр. Плани штурму Верховної Ради дуже лягають в ці плани дестабілізації”, – підкреслила вона.

“Некерований парламент означатиме неможливість проведення ефективних операцій та делегітимацію будь-яких владних повноважень як парламенту, так і уряду. Що далі? Не важко уявити. Інтервенцію цілком можна пояснити бажанням забезпечити стабільність в країні, де немає влади і є громадянське протистояння. Російські спецслужби вкотре доводять, що вміють добре грати на суспільних настроях в умовах істерії”, – додала Сюмар.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *