ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині нарахували 10 тисяч сепаратистів

|

Наразі кількість мітингувальників у містах та районах області становить понад 10 тис. осіб.

Про це повідомила прес-служба Донецької ОДА.

У повідомленні наголошується, що ситуація в області залишається складною.

Сильний осередок напруженості зберігається в Донецьку, де під контролем активістів “Донецької республіки” залишається будівля обласної ради і обласної державної адміністрації (ОДА).

“До Центру підвищення кваліфікації мітингувальники не дали згоди перейти”,- йдеться в повідомленні.

Найбільш напружена ситуація в області наразі в м.Слов’янську. За наявною інформацією під час проведення антитерористичної операції було поранено дев`ятьох людей, один загинув. П’ятьох осіб із вогнепальними пораненнями доставили до лікарень м.Артемівська, всім постраждалим надають медичну допомогу.

Крім того, на трасі Ростов-Харків між містами Слов`янськ та Артемівськ наразі триває збройне протистояння. Пересування бригад швидкої допомоги в Слов`янську нині обмежено, однак, медики всіма доступними засобами забезпечують надання невідкладної допомоги та доставку постраждалих до лікувально-профілактичних закладів.

У Краматорську 12 квітня після перестрілки було захоплено будівлю міськвідділу МВС, а також будівлю міськвиконкому. Наразі ситуація без змін.

Також були спроби захоплення міських відділень міліції в Дружківці, Добропіллі, Горлівці.

В Єнакієвому було захоплено будівлю Єнакієвської міської ради. Після проведення позачергової сесії міської ради для зняття напруження в місті мер дав згоду на поїздку до Донецька. Активісти вимагали визнати легітимність “Донецької республіки”.

У Жданівці та Кіровському, за попередньою інформацією, представники “Донецької народної республіки” (ДНР) вестимуть переговори із керівниками міст стосовно питання визнання легітимності республіки.

У Дружківці відбувся мітинг прихильників створення “Донецької республіки” (близько 600 осіб). По його завершенні дві людини підняли прапор ДНР над будинком виконкому і потім залишили його. Спроб захоплення не було.

Такий самий захід відбувся у місті Дебальцеве (близько 200 осіб), вивішено прапор без захоплення будівлі. Мітингувальники вимагали зібрати позачергову сесію міськради, виставити блок-пости, не допустити входження “Правого сектора”.

Із Харцизька о 10.00 неділі у бік Донецька виїхало три мікроавтобуси та один рейсовий автобус із 50 людьми в підтримку активістів “Донецької республіки”.

У Слов`янському районі на території сільських рад Мирнинська, Билбасівська, Маяковська і селищної ради Райгородок було встановлено блок-пости. У Мирнинській сільраді організаторами стали так звані “зелені чоловічки” – представники проросійських сил.

Активісти в руках тримають палиці, палиці, зброї, за попередніми даними, немає. Вони зупиняють автомобілі й обшукують їх. 

В Ясинуватському районі на посту ДАІ поруч із співробітниками чергують активісти “самооборони”. Активної діяльності поки не виявляють.

Українська правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *