ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «Правий сектор» вимагає звільнити чиновників за знищення дерев

|

Близько півтори сотні молодиків, і серед них одна єдина дівчина, зібралися сьогодні під стінами Львівської міської ради, де відбувається чергове пленарне засідання. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Молоді люди у формах з шевронами «Правого сектору» та «УНСО», а також у звичайному спортивному одязі, прийшли колоною і вишикувалися перед Ратушею у три ряди. Попереду строю поклали три невеличкі колоди від дерев, які були незаконно зрубані у Снопківському парку.

Активісти, які стояли попереду, тримали в руках українські та червоно-чорні стяги, два плакати з написами: «Правий сектор» і «Люстрація або кастрація», та час від часу вигукували такі гасла: «Слава Україні – Героям Слава», «Слава нації – смерть ворогам», «Україна понад усе», «Парковому кату під хату барикаду», «Один за всіх і всі за одного», «Якщо дав наказ рубати, тоді вмій відповідати», «Здоровий ліс – здорова молодь».

Як розповіли організатори заходу у коментарях журналістам, вони зібралися сьогодні на пікет перед Ратушею через незаконну вирубку живих дерев у Снопківському парку, яку ЛКП «Зелений Львів» розпочав наприкінці березня цього року під приводом санітарної очистки.

«Ми не допустимо вирубки дерев, а тим паче в природоохоронній зоні. Львову потрібні легені, а не нові котеджі для можновладців з міської ради. Ці недолугі захланні чиновники повинні в чергове відчути, що вони є всього-на-всього наші наймані працівники, які мають дбати за майно територіальної громади, а не нищити його», – зазначив заступник керівника політичної організації «Правий сектор» у Львівській області Віталій Сергатюк.

За його словами, у «Снопківському парку» за останній час було вирубано 83 дерева, з яких лише вісім виявилися сухостоями. «Вони (посадовці ЛМР – ред.) прикриваються актом, який був виданий ще у 2012 році, в якому є дозвіл на вирубку 64 дерев по всьому Снопківському парку. Однак вирубку зробили лише в одному місці, там де готується пляц під забудову. Швидше за все, на тому місці буде приватна забудова», – зазначив активіст.

В.Сергатюк також обмовився, що знає, хто стоїть за незаконною вирубкою дерев у даному парку. За його словами, це дуже відома у Львові людина, однак прізвища він вирішив не називати, допоки не буде мати на руках відповідних доказів. «Ми маємо інформацію про те, хто це робить і для чого. За цим стоїть дуже відома у Львові людина. Керівництво міської ради нахабно бреше про те, що ми перешкоджали, погрожували, не давали проводити санітарну очистку. Насправді ніякої санітарної очистки не було, здорові дерева по-злодійськи позрубували і поспалювали, а це вже є злочин, оскільки не має відповідного інвентаризаційного акту на кожне дерево», – зазначив він.

Водночас громадський діяч звинуватив у незаконній рубці дерев директора департаменту містобудування ЛМР Андрія Павліва, в.о. начальника управління екології та благоустрою Андрія Галушка та виконавця робіт – начальника ЛКП «Зелений Львів» Романа Процакевича.

Опісля пікету молодь зібралася зайти у сесійну залу Львівської міської ради, де збираються вимагати звільнення вищезазначених чиновників із займаних посад. Вони також вимагатимуть негайно винести на сесію ухвалу про затвердження меж Снопківського парку.  

Варто також зазначити, що на місці вирубаних дерев, за словами організаторів пікету, «Правий сектор» збирається зробити Алею Слави «Небесній сотні», аби залишилась пам`ять про тих хлопців, які загинули за майбутнє України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *