ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок закликає протистояти сепаратизму та холуям Кремля

|

На сході України відбувається продовження путінського плану розколу України шляхом інспірування сепаратистських шабашів, кістяк яких становлять завезені з Росії провокатори та місцева агентура Москви. Про це повідомляє лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, пише прес-служба партії.

За словами О. Тягнибока, більшість українців не підтримують дій сепаратистів.

«Громади сходу та півдня у своїй переважній більшості не підтримують дій сепаратистів та виступають за єдність української держави. За результатами соціологічних опитувань, 64 відсотки громадян України підтримують унітарну форму державного устрою і виступають проти федералізації… Переконаний, що голосні заяви із проголошення якихось «республік» роздувають завезені російські провокатори та місцева агентура – холуї Кремля і колишнього режиму Януковича, які намагаються шляхом розвалу України уникнути відповідальності за своє свавілля. Цих осіб слід якнайшвидше затримати і покарати за посягання на конституційний лад», – переконаний Тягнибок.

На переконання О. Тягнибока, те, що зараз відбувається на сході, – «продовження путінського плану російської агресії проти України, який уже було реалізовано в Криму».

«Правоохоронні органи, СБУ повинні рішуче діяти для припинення цих антидержавних проявів та вживати усіх заходів, аби придушити шабаш путінської агентури на нашій, українській землі», – наголосив він.

Водночас повідомляється, що «Свобода» підніматиме питання, щодо бездіяльності силових структур на місцях із виявлення та припинення сепаратистських шабашів на сході та півдні України.

«Кожного керівника силової структури, посадовця місцевого самоврядування, який своєю бездіяльністю потурає сепаратистам або й навіть сприяє цим негідникам, має бути усунено від займаної посади та покарано відповідно до чинного законодавства – це першочерговий крок. Наступним кроком має стати ухвалення закону про люстрацію, яка зараз, як ніколи, є актуальною, бо, не усунувши агентуру Москви, агентів КГБ, колишніх представників режиму Януковича особливо на місцях, – ми і надалі матимемо подібні проблеми із розгулом беззаконня та зазіханням на територіальну цілісність України», – наголосив Олег Тягнибок.

Варто додати, що фракція «Свободи» у Верховній Раді України уже зареєструвала проект Закону про проведення люстрації в Україні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *