ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти у Севастополі проігнорували гімн і прапор окупантів (відео)

|

У Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості в п`ятницю відбулася церемонія спуску державного прапора України і підйому прапора РФ. Про це пише видання blackseanews.

Під час виносу державного прапора України значна частина студентів почала хором співати державний гімн України і продовжувала спів без музики після того, як була завчасно вимкнена фонограма, а ведучим було зроблено критичне зауваження студентам.

Після спроби в.о. ректора перервати спів, студенти влаштували скандування «Слава Україні» – Героям слава», «Україна понад усе», «Слава нації! Смерть ворогам».

Під час подальшої процедури підйому російського прапора і виконання гімну РФ десятки студентів демонстративно покинули плац.

 

За 2 дні до цього “​​з метою стабілізації ситуації в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості” рішенням координаційної ради з організації Севастопольського міського управління від керівництва навчальним закладом був відсторонений його ректор Михайло Дівізінюк.

За інформацією видання, Дівізінюк відмовився піднімати державний прапор РФ над будівлею вузу і переходити в правове поле Росії.

Ректор мотивував свою позицію тим, що СНУЯЕіП є не тільки вузом, а й чинним ядерним об`єктом України, зареєстрованим у МАГАТЕ, на який поширюється міжнародне право у сфері ядерної енергетики.

Він нагадав, що на території університету знаходиться діючий ядерний реактор невеликої потужності, який охороняється спецпідрозділом внутрішніх військ України з ядерної безпеки.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *