ОСТАННІ НОВИНИ

Скарби Пшонки тепер у музеї

|

Цінності з помешкання екс-генпрокурора України Віктора Пшонки було передано в Національний художній музей України.

Активісти «Правого сектора»передали на зберігання ікони, картини, монети та інші предмети мистецтва, знайдені в особняку в селі Гореничі Київської області, повідомляє Еспресо.TV з посиланням “Інтерфакс-Україна”.

Під час цієї передачі був присутній міністр культури України Євген Нищук.

“Після того, як ми перестали охороняти будинок Пшонки, цю функцію ніхто на себе не взяв, з`явилися мародери, які розграбували майно. Ми знайшли цих людей і передаємо дані предмети в руки міністра”, – розповів речник “Правого сектору” Борислав Береза.

Нищук зазначив, що деякі цінності у будинку Пшонки раніше зберігалися в українських музеях, і ще потрібно розібратися, яким чином вони потрапили в особняк колишнього глави ГПУ.

Серед іншого в Національний художній музей передали такі книги як “Триодь цветная” (видата в 1604 році в Москві), “Творения Иоанна Златоуста” (18-те століття), Напрестольне Євангеліє (видане в 1862 році в Москве), “Административная юстиция в России” (видата у 1910 році в Санкт-Петербурзі).

Заступник генерального директора музею Марина Скирда повідомила, що передане майно разом з сотнями цінностей, знайдених в “Межигір`ї”, виставлять у вигляді експозиції.

У Національному художньому музеї, за її словами, ці цінності будуть зберігатися тимчасово. Скирда зазначила, що ця установа здатна забезпечити необхідні умови зберігання та безпеку цих предметів.

Нагадаємо, 2 лютого активісти змогли вільно зайти та територію резиденції Януковича “Межигір`я”, а згодом – у маєток Віктора Пшонки. Виявилося, що високопосадовці жили у розкішних помешканнях, оформлених у “жлобському” стилі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *