ОСТАННІ НОВИНИ

У Турчинова вимагають в суді позбавити Сех депутатства

|

Центр «Наше право» вимагає у судовому порядку припинити повноваження народного депутата Ірини Сех у зв’язку із суміщенням її мандату із посадою голови Львівської ОДА. Про це під час громадського мовлення у Львівському прес-клубі повідомила експерт ІПЦ «Наше право» Тетяна Дембіцька.

За словами Т. Дембіцької згідно закону припинити порушення законодавства Іриною Сех вправі спікер парламенту – Олександр Турчинов.

«Процедура позбавлення депутатського мандату є досить складною. Пані Ірина Сех мала 20-ти денний термін, щоб самостійно написати заяву про складання депутатських повноважень, однак в цей термін вона не вклалася, тому зараз позбавити її депутатського мандату можливо лише через суд. Ця процедура чітко описана в регламенті ВРУ та Конституції України, і такі повноваження зараз має лише голова ВРУ, для того, щоб звернутись до суду», – повідомила вона.

За словами експерта в Законодавстві України така процедура закріплена як обов’язкова. Це є норма імперативу. «Голова верховної ради України повинен звернутись до суду, щоб припинити депутатські повноваження народного обранця, якщо він суміщає свою діяльність із будь якою іншою оплачуваною роботою, перебуває на державній службі чи має інший представницький мандат», – повідомила Тетяна Дембіцька.

Якщо на Ірину Сех не подадуть до суду для позбавлення депутатства, то «Наше право» обіцяє звернутися до Вищого адміністративного суду України. Варто додати, що впродовж останніх ротації кадрів у парламенті вже 8 нардепів склали свої повноваження через призначення на інші посади. Стільки ж депутатів не виконали цієї вимоги. Також відомо, що організація «Наше право» писала Ірині Сех через соцмережі, але новопризначена Голова ЛОДА видаляла ці повідомлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *