ОСТАННІ НОВИНИ

Україна оцінює шкоду від втрати Криму в сотні мільярдів доларів

|

Україна оцінює в сотні мільярдів доларів шкоду від привласнення Росією української власності в АР Крим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив журналістам у аеропорту «Бориспіль» після прильоту з Брюсселя.

«Ми зараз ведемо серйозну дискусію щодо того, яка фінансова відповідальність Росії за події, що відбулися в Криму. РФ із застосуванням зброї здійснила озброєні пограбування України, зокрема націоналізувала десятки об`єктів державної власності України. Йдеться не про мільярди, а сотні мільярдів доларів», – наголосив прем`єр.

Яценюк також повідомив, що у зв`язку з цим Україна подасть проти Росії відповідні позови.

«За пограбування потрібно буде платити», – наголосив він.

Водночас Яценюк відмовився коментувати заяву прем`єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про те, що Україна винна Росії близько 11 млрд дол.

Як повідомлялося, сьогодні Медведєв заявив, що харківські угоди між Росією і Україною підлягають денонсації, Україна має відшкодувати 11 млрд дол.

Довідка. 21 квітня 2010 року в Харкові президенти України і Росії Віктор Янукович і Медведєв підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливою пролонгацією ще на п`ять років і про зниження ціни на російський газ для України на 30%, але не більше ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *