ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР виділила 1 млн грн. на формування третього батальйону територіальної оборони області

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні під час сесії затвердили Програму матеріально-технічного забезпечення третього батальйону територіальної оборони Львівської області. З обласного бюджету депутати вирішили виділити 1 млн грн., хоча загальний кошторис програми складає 4,7 млн грн.

Решта коштів (3,7 млн грн.) планується залучити з інших джерел. До прикладу, за словами директора департаменту цивільного захисту ЛОДА Олексія Титаренка, «Червоний хрест» відкриває рахунок, на який надходитимуть пожертви від людей.

Титаренко зазначив, що третій батальйон – це військове формування з числа військовозобов`язаних запасу, яке займатиметься територіальною обороною. Його формування почнеться через 10 днів, адже потрібно ще придбати матеріальне забезпечення і передати його обласному військовому комісаріату.

До складу батальйону увійдуть 423 людини: два офіцери військкомату, ще 40 офіцерів запасу, решта це будуть призовники з області. Вони охоронятимуть кордон, органи державної влади та важливі об’єкти так як військові та режимні, яких в області налічується п’ять.

За словами О.Титаренка, дислокацією третього батальйону буде місто Яворів, а підготовка проходитиме на Яворівському полігоні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *