ОСТАННІ НОВИНИ

США не визнають входження Криму до складу Росії – Білий дім

|

США не визнають входження Криму до складу Росії і добиватимуться такої ж реакції від інших країн. Про це повідомив прес-секретар Білого дому Джей Карні, передає УНН.

“Ці дії не будуть визнані міжнародним співтовариством, вони незаконні і порушують територіальну цілісність суверенної держави”, – сказав Карні.

Нагадаємо, у спільній заяві президента Ради Європи Хермана ван Ромпея і президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу, яка була поширена сьогодні, зазначено, що Європейський Союз має намір сформулювати спільну позицію по Криму на цьому тижні.

“Згідно з декларацією голів держав та урядів країн ЄС від 6 березня і нашою заявою по Криму від 16 березня, Європейська Рада обговорить ситуацію в Україні на своєму засіданні на цьому тижні та погодить єдину європейську позицію з цього питання”, – йдеться у спільній заяві.

Президент РЄ та президент Єврокомісії також заявили, що ЄС не визнає приєднання Криму та Севастополя до Російської Федерації.

“Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України повинні дотримуватися. Європейський Союз не визнає ні незаконний, нелегітимний референдум в Криму, ні його результат. Європейський Союз не визнає і не визнаватиме анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією”, – йдеться у заяві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *