ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині чоловіки масово записуються в Народну гвардію

|

На Львівщині формують Народну гвардію, до якої записуються добровольці, переважно колишні військові, які за віком, станом здоров’я не підлягають призову до лав Збройних сил. Про це інформує Радіо Свобода.

«Зареєстровано вже багато людей, можна сформувати кілька батальйонів. Зараз дуже висока активність чоловіків, особливо у районах і маленьких містечках. Добровольці пройдуть швидкий вишкіл. Не записуємо тих у гвардію, хто єдиний син у матері, чи має багатодітну родину», – каже альпініст Мар’ян Нищук, координатор штабу Народної гвардії.

Ті, хто прийшов записатись добровольцями, розповіли Радіо Свобода, що не будуть сидіти вдома, коли Україні загрожує небезпека, і держава у стані війни, тому готові брати до рук зброю і захищати свою землю. Більшість опитаних чоловіків кажуть, що вміють стріляти.

Народну гвардію формуватимуть, окрім Львівщини, на Тернопільщині та Івано-Франківщині. Ініціаторами створення нового формування стали колишні офіцери.
Добровольці не поїдуть у Крим чи східні регіони, а будуть готові до мобілізації у разі небезпеки у Галичині. Кожний підрозділ Народної гвардії дислокується у своєму населеному пункті й формується з місцевих мешканців.

Народна гвардія охоронятиме об’єкти комунікацій на території області, взаємодіятиме з прикордонними службами, зокрема посилить охорону державного кордону, братиме участь у бойових діях.

Гвардію створюють за прикладом швейцарської армії, де громадяни мають зброю вдома і готові до блискавичної мобілізації, щоб захистити свою батьківщину.

Водночас Міністерство внутрішніх справ оголосило набір добровольців на службу в Національну гвардію. Це військове формування з правоохоронними функціями входить у підпорядкування МВС, забезпечуватиме державну безпеку, захист державного кордону, дбатиме про припинення терористичної діяльності.

 Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *