ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 5 тисяч людей виконали Гімн України

|

Львів’яни спільно відзначають 149-ту річницю публічного виконання Гімну «Ще не вмерла Україна». В рамках цього свята сьогодні о 13.00 год. на площі Ринок мешканці міста виконали державний Гімн на честь тих, хто загинув і, як мовиться, «душу й тіло поклали за нашу свободу й показали, що ми, браття, козацького роду».

До заходу долучилось майже 5 тис осіб, повідомили Львівському порталу в прес-службі Львівської міськради.

Участь в акції взяли майже 5 тисяч людей. Також під час спільного виконання Гімну відбувся флеш-моб, у якому 200 студентів зі синьо-жовтих аркушів виклали тризуб України. А студенти «Львівської політехніки» занесли на площу великий 20-метровий прапор України. До акції також долучились Андрій Садовий, міський голова Львова та Олег Лихач, Заслужений артист України, соліст Оперного театру.

 «До виконання державного Гімну долучились усі вищі навчальні заклади Львова. Студенти з НУ «Львівська політехніка» принесли найбільший у Львові прапор завдовжки 20 метрів та розгорнули його на площі Ринок. Таку акцію ми проводимо не вперше і вона стає грандіознішою», – зазначив Андрій Шевців, начальник управління внутрішньої політики ЛМР.

Довідка

10 березня 1865 року у Перемишлі під час першого на Західній Україні шевченківського концерту відбулося публічне виконання «Ще не вмерла Україна».

6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Державний Гімн України» на слова Павла Чубинського та музику Михайла Вербицького.

Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *