ОСТАННІ НОВИНИ

У США знали про плани Путіна за тиждень до подій в Криму

|

Високопоставлені американські чиновники були попереджені про плановані військові дії Росії в Криму приблизно за тиждень до початку пересування військ РФ. 

Про це заявив глава військової розвідки Майкл Флінн , повідомляє NPR .

За його словами,  приблизно за сім днів до переміщення російських військових його відомство надало керівництву країни досить детальний звіт про ситуацію.

Коментуючи зауваження, що дії Кремля застали американське розвідвідомство зненацька, Флінн зазначив:  розвідка спостерігала за діяльністю навколо військово-морською ключових баз. 

Також Флінн зазначив, що спостерігачі ретельно стежать за ходом навчань з метою переконатися , що це дійсно навчання.

Як відомо, після того, як самопроголошений глава Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим, Путін звернувся до Ради Федерацій РФ з проханням дозволити ввести війська на територію України.

Це прохання обидві палати  Ради Федерації підтримали. 

Військова техніка та російській військовослужбовці у великій кількості з`явилися на території АР Крим наприкінці лютого.  Окрім того на території з`явилися озброєні люди, які називають себе “народною самообороною Криму”. Рух на півострів з боку материкової частини було заблоковано, почалися захоплення та блокування об`єктів інфраструктури та військових частин та містечок з вимогою скласти зброю та перейти на бік загарбників.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *