ОСТАННІ НОВИНИ

ПАРЄ теж засудила дії Росії в Криму

|

Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи засудила порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ПАРЄ, пишуть «Українські новини».

«Постійний комітет ПАРЄ на засіданні 7 березня в Парижі заявив про свою повну підтримку територіальної цілісності і національної єдності України. Тому він рішуче засудив порушення Російською Федерацією суверенітету і територіальної цілісності країни», – сказано в ньому.

Постійний комітет ПАРЄ також засудив висловлювання депутатів російської державної Думи, які підтримали заклики до сепаратизму.
Крім того, в повідомленні наголошується, що дії російських військових сил у Криму і загроза військових дій в інших регіонах України є прямим порушенням міжнародного права.
Зокрема, Росією порушені Статут Організації Об´єднаних Націй, Заключний акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі, Статут Ради Європи та зобов´язання, дані державою при вступі до Ради Європи.
На засіданні ПАРЄ висловила свою підтримку новій владі України, закликала їх до стриманості і заявила про свою готовність надати допомогу керівництву країни у розробці нової Конституції і проведення дострокових президентських і парламентських виборів.
У свою чергу прес-служба Верховної Ради з посиланням на члена постійної парламентської делегації України в ПАРЄ, в.о. голови фракції «Всеукраїнське об´єднання «Батьківщина» Сергія Соболєва повідомляє про те, що комітет асамблеї підтримав рішення про необхідність термінового виведення військ з території України до місця їх дислокації.
За словами Соболєва, у ПАРЄ також почали збирати підписи під ініціативою про припинення повноважень делегації Росії в Раді Європи у разі, якщо вона не виконає ці вимоги та свої зобов´язання перед Радою Європи.
Як повідомляли «Коментарі», НАТО також засудило посилення військових дій Росії в Криму і висловило велику стурбованість відносно рішення Ради Федерації Федеральних Зборів РФ про використання Збройних сил Росії на території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *