ОСТАННІ НОВИНИ

На території Підгорецького замку відкрили пам’ятник Шевченку

|

На території Музею-заповідника «Підгорецький замок» – відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького, що у с. Підгірці Львівської області, 6 березня відбулося відкриття та посвячення пам’ятника Тарасові Шевченку.

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Пам’ятника Кобзарю ще у 1964 році, 50 років тому з демнянського каменю вирізьбив скульптор Євген Дзиндра.

Як зазначили учасники відкриття, встановлення цієї скульптури – це втілення одного з проектів Героя України Бориса Возницького. Саме він, знайшовши інформацію про те, що у 1861 році в Підгорецькому монастирі отців Василіан відбулась перша в Україні панахида за Тарасом Шевченком у рік його смерті, вирішив відзначити цей факт встановленням пам’ятника.

З ініціативи Бориса Возницького 23 травня 2003 року на фасаді Підгорецького замку було встановлено пам’ятну дошку. Щоб привернути увагу громадськості до постаті Тараса Шевченка Борис Возницький планував відкрити пам’ятник Кобзареві. Для цього Борис Григорович відібрав та привіз скульптурне зображення автора Євгена Дзиндри. Задум Героя України нині втілили його донька Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Разінкова–Возницька та завідувач музею-заповідника «Підгорецький замок» Світлана Мостова разом із трудовим колективом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *