ОСТАННІ НОВИНИ

Російські військові продовжують блокувати прикордонні підрозділи в Криму

|

Станом на 6 березня 10 об’єктів Держприкордонслужби Кримського півострову блокуються озброєними військовослужбовцями Росії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Зокрема заблокованими залишається адмінбудівля Азово-Чорноморського регіонального управління. Її контролюють до 50 озброєних осіб та місцевих екстремістів. В Сімферопольському прикордонному загоні та відділі прикордонної служби «Керч», Керченському та Севастопольському загонах морської охорони постійно перебувають до 50 озброєних осіб в спеціальній екіпіровці. Паромну переправу «Крим» блокує група до 100 озброєних російських військових. Під постійним контролем також перебувають відділ прикордонної служби «Сіферополь» та аеропорт Сімферополя. Вночі також були атаковані відділ прикордонної служби «Євпарорія» та мобільна прикордонна застава «Масандра». Прикордонники останньої на пропозицію здатися категорично відмовилися.

На більшості об’єктах нападники обмежують допуск персоналу Держприкордонслужби до підрозділів та в ультимативній формі висувають вимогу перейти на бік самопроголошеного Уряду Криму. При цьому на прикордонників здійснюється морально-психологічний тиск, шантаж, погрози та підкуп з боку російських силовиків.

Незважаючи на це прикордонні підрозділи продовжують виконувати завдання по охороні державного кордону України.

Українські прикордонники вірні Присязі та продовжують виконувати свої обов’язки по охороні державного кордону України та виявляють високий рівень патріотизму та громадянської свідомості, відданості Україні. Вони не залишили свої підрозділи, не склали зброю та не передали агресорам систему управління кордоном України.

Корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби України здійснює охорону територіального моря та виключної (морської) економічної зони України.

Військовими кораблями російського флоту відбувається блокування Керченської протоки та Севастопольської бухти.

Водночас українських прикордонників дивують заяви посадовців Російської Федерації про те, що військовослужбовці Чорноморського флоту Росії знаходяться у місцях постійної дислокації підрозділів та що люди у військовій формі в Криму до російської армії відношення не мають.

Фото: Вконтакте 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *