ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойський назвав Януковича і Путіна шизофреніками

|

Глава Дніпропетровської обласної адміністрації Ігор Коломойський заявляє, що Януковича можуть спробувати зробити керівником частини України, яку намагаються відділити.

Про це Коломойський сказав на зустрічі з активом Дніпропетровської області, відео якої розмістив сайт “Вовремя”.

За словами Коломойського, на початку план Януковича припускав, що про розкол України буде оголошено на з`їзді в Харкову 25 лютого.

“Янукович повинен був зайти в зал і сказати: “Дорогі депутати, – а там були депутати із усіх областей, – частина України захоплена. Але ми зараз за допомогою наших дорогих російських військ звільнимо Україну”. Але коли він почув виступ Гепи й Допи, він зрозумів, що нічого не виходить – і полетів у Донецьк”, – розповів Коломойський.

“У нової влади був тиждень, щоб усе привести в почуття. Але вони її, природно, втратили. І ми одержали Крим, і спроби скрізь – починаючи від Луганськ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Миколаїв, Херсон. Таке відчуття, що прагнуть дійти до Придністров”я, усе узбережжя (Чорного моря)… і потім стара історія – вихід на Балкани та інше”, – описав плани російської влади Коломойський.

“Ми бачили, що відбулося з Януковичем: як небажання розстатися з малим привело до втрати всього. Сьогодні він військовополонений у недружній нам країні. Він може займатися провокаціями, аж до того, що друкувати там накази, і його як маріонетку можуть привести в Крим, у Севастополь, і він буде розповідати, що він діючий президент”, – додав Коломойський.

“Ми не розуміємо, який сценарії в Росії, але вона буде грати цю карту – я не знаю, поки Туреччина не закриє їй нафтові судна (у протоці Босфор)”, – сказав олігарх.

За словами Коломойського, він сам запропонував призначити його на пост керівника обласної адміністрації.

“Я приїхав сюди, щоб тут був спокій, щоб ми потихеньку входили в мирне життя”, – сказав він.

“Мені не зрозуміло, як українці й росіяни можуть воювати. Враховуючи – я скажу недипломатично – шизофренію другого опонента… У нас був один великий шизофренік, а там – шизофренік невеликий на зріст. Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести мир до катастрофи”, – зазначив Коломойський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *