ОСТАННІ НОВИНИ

Кравчук натякнув, що Путін - шизофренік

|

Перший президент України Леонід Кравчук закликав російську владу зупинитися і не допустити війни між народами.

Про це він написав у своєму блозі на Сноб.ru.

“Найстрашніше, що можна уявити собі, це війна України та Росії. Я не вірю, що ця війна може бути, але будь-які небезпечні дії політиків можуть призвести до конфлікту. У Раді Федерації сидять хворі люди, вони не розуміють, що говорять. Треба зупинитися і охолонути”, – написав політик.

Кравчук вважає, що Росія повинна подумати про відносини народів, а не захищати владу.

“Треба дати право народу самому розбиратися у своїх внутрішніх справах”, – наполягає колишній президент.

Політик зазначає, що зараз Крим окупований і називає дії російських військ – “фактично захопленням території”.

“Невже Росія не розуміє, що може стати агресором, а Путін ініціатором агресії, і що це початок Третьої світової війни?”, – обурився він.

Кравчук також підкреслив, що кожен громадянин буде захищати свою територію, як свій дім, і він – не виняток.

“Мій прадід і дід воювали в Першій світовій війні разом з Росією і мають царські нагороди. Мені 80 років, але я візьму зброю і буду захищати свою землю”, – пише він.

Колишній президент також розкритикував так звану “гуманітарну місію” Росії та нагадав також, що РФ є гарантом територіальної цілісності України.

“Росія каже, що у нас відбувається щось, що їй не подобається. Нам теж багато чого не подобається з того, що відбувається в Росії. Але Росія сама має вирішувати свої питання”, – вважає Кравчук.

Він нагадав досвід Чечні, де загинуло багато мирних людей, і відзначив, що на війні гинуть не тільки військові, у кого це – професійний обов`язок.

“Є ще старі, жінки і діти … Вони теж повинні вмирати з волі якогось шизофреніка?”, – запитує політик.

Кравчук вважає, що Росія порушила Будапештський меморандум, і зараз в України є всі підстави звернутися до міжнародного арбітражного суду.

“Ми встали на коліна, а Росія сіла нам на голову. Чехословаччина, Польща, Афганістан, Угорщина. Тепер що, Україна на черзі?”, – обурюється Кравчук.

Він також висловив упевненість, що всі країни Європи підтримають Україну, оскільки наша країна стала об`єктом агресії.

“У цій ситуації нам треба просто бути розумними, не допускати крутих дій. Після Другої світової війни був Нюрнберзький процес. Так, він був у Німеччині. Але він може повторитися і в іншому місці”, – підсумував політик.

Українська правда

Фото: iPress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *