ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ закликає українців бути готовими до захисту України

|

Блаженніший Святослав Шевчук заявляє про єдність церков, закликає до миру, але при цьому говорить про готовність до захисту України

Про це предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук повідомив у прямому ефірі телеканалу «Громадське TV».

Зокрема, Блаженніший констатує, що Україна, на жаль, втягнута у військовий конфлікт. «Поки що не стріляють, поки ще не гинуть люди, але очевидно, що військова інтервенція почалася. Та насправді вся світова громадськість, все світове співтовариство перебуває на боці України, оскільки Росія є агресором. Роль Церкви – послідовна. Все це час протягом останніх трьох місяців Церкву, зокрема УГКЦ, була зі своїм народом. Зі своїм народом вона залишиться і надалі. Якщо, не дай Бог, треба буде разом стати на полі бою зі своїми солдатами, зі своїм військом, – Українська Церква готова до капеланського богослужіння», – сказав Шевчук.

При цьому він зазначив, що кожен громадянин України має бути готовий стати на захист своєї незалежної, вільної і суверенної держави.

За словами глави УГКЦ, церква завжди стоїть на стороні миру і завжди намагалася запобігти кровопролиттю, але, на жаль, не завжди їй це вдавалося. «Ми будемо і далі продовжувати використовувати кожну можливість, щоб зняти напругу в суспільстві та уникнути жертв», – сказав Шевчук.

При цьому він зазначив, що діяльність Українських церков протягом останніх трьох місяців показала, що Церкви повністю консолідовані. «В той час, як батьківщина в небезпеці, всякі міжконфесійні суперечки, зокрема якісь майнові питання або інші елементи не можуть бути предметом дискусії між Церквами і повинні залишитися в стороні. Ми зараз повинні бути об´єднані, щоб захистити свій народ і свою державу», – зазначає глава УГКЦ.

Також предстоятель підкреслює, що весь народ України має стати на захист держави і бути готовими навіть пожертвувати своїм життям заради незалежності і соборності країни. « Ми сьогодні єдині. Наша держава – багатонаціональна, мультиконфесійна, але сьогодні ми повинні бути разом, щоб відстояти свою незалежність», – підсумував Блаженніший Святослав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *