ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готова до військової агресії проти України – голова Держдуми

|

Росія готова до військової агресії проти України, якщо буде застосована сила “проти мирних громадян України, які проживають на території Криму і Сходу”. Про це сьогодні повідомив голова Держдуми Федеральних Зборів Російської Федерації Сергій Наришкін під час телефонної розмови з головою Верховної Ради України, в.о. президента Олександром Турчиновим.

Водночас Турчинов зазначив, що українська влада робить все для захисту всіх українців, які сьогодні вже “де-факто стали об`єктом агресії з боку російських військових і провокаторів, які підтримуються Росією”.

“Ми не вдавалися і не плануємо вдаватися до застосування сили проти громадян, хоча сьогодні російська сторона всіляко провокує розгортання силового сценарію для повної дестабілізації ситуації в Україні”, – заявив Турчинов.

Він наголосив, що будь-яке застосування зброї і сили проти громадян “ми вважаємо спеціально підготовленими провокаціями для того, щоб обґрунтувати військову агресію проти України з боку Російської Федерації”, пише ЛІГА.net.

“Україна є мирною державою, однак готова захищати свою територіальну цілісність і суверенітет, про що готує відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони”, – додав голова ВР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *