ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді відкриють виставку, присвячену ювілею народження Шевченка

|

У рамках святкувань, присвячених 200-річчю від дня народження генія світової культури Тараса Шевченка, в Палаці Потоцьких (Червоноградська філія Львівського музею історії релігії) 2 березня відкривається виставка «Графіка Софії Караффи-Корбут до творів Т.Шевченка» (з фондів кімнати-музею Т.Шевченка, що у Львівському Палаці мистецтв). Про це Львівську порталу повідомили організатори заходу.  

Серед видатних мистецьких постатей, які творили власний образотворчий світ, Софії Караффі-Корбут належить особливе місце. Доля розпорядилася так, що графіка львівської мисткині навіки поєдналася з поезією Великого Кобзаря. Понад 100 чорно-білих і кольорових ліногравюр за мотивами поезій Шевченка створила художниця.

До уваги відвідувачів Палацу Потоцьких буде представлено 48 графічних робіт Софії Караффи-Корбут. Вони вражають сміливим композиційним вирішенням, закладеною в них дивовижною енергетикою, національним колоритом. Створені мисткинею образи вирізняються неповторністю, оригінальністю. 

«Музейну вітальню» відвідають члени літературно-мистецького об’єднання «Третій горизонт». Поети презентуватимуть альманах «Тобі несем свою Любов». Завершить свято тріо «Надвечір’я». У їхньому виконанні прозвучать пісні на слова Т.Шевченка. 

Відкриття виставки «Графіка Софії Караффи-Корбут  до творів Т.Шевченка» і представлення альманаху «Тобі несем свою Любов» відбудеться у неділю, 2 березня о 14 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *