ОСТАННІ НОВИНИ

Чеський університет готовий прийняти на навчання українських студентів

|

За інформацією Посольства Чеської Республіки в Україні, студенти, котрі постраждали від насилля, можуть закінчити навчання в Університеті Карловому (Прага, Чехія) з допомогою Стипендії Вацлава Гавела. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як йдеться в офіційній заяві Університету Карлового щодо актуальних подій в Україні від 21 лютого 2014 року, університет з великою стурбованістю спостерігає за актуальними подіями в Україні.

«Інформацію про застосоване насилля, наслідки котрого – десятки вбитих та сотні поранених, – ми сприймаємо з крайнім обуренням. Вжиті заходи абсолютно несумісні з основними цінностями європейської цивілізації. Тому ми наполягаємо на необхідності політичного розв’язання кризи, що склалася.

Такі дії, які вочевидь суперечать основним університетським ідеалам та цінностям, ми повністю засуджуємо. Тим українським студентам, котрі постраждали від насилля, ми пропонуємо можливість закінчити навчання в Університеті Карловому з допомогою Стипендії Вацлава Гавела, яку призначено в січні цього року», – ідеться в заяві, підписаній доктором філософії Томашом Нігріном, головою Академічного сенату УК та ректором УК професором доктором медицини Томашом Зімою.

Відтак, щоб подати заявку на участь в Стипендії, студентам необхідно відправити інформацію про себе (ім`я та прізвище, контактні дані та біографію) за електронною адресою: [email protected].

Детальніша інформація:

http://www.mzv.cz/kiev/uk/x2005_11_03/x2014_02_26.html (офіційна сторінка Посольства Чеської Республіки в Україні)

http://www.cuni.cz/UKEN-288.html (офіційна сторінка Університету Карлового)

Довідка

Карлів університет (відомий також як Празький університет, чеськ. Univerzita Karlova v Praze) — університет у столиці Чехії місті Празі. Це — найстаріший університет у Чехії (заснований у 1347 році), один з найстаріших університетів у світі.

Факультети університету:

– три теологічних (католицький, евангелістський і гуситський);

– шість медичних (з них 3 в Празі, по одному в Плзені і Градці-Краловому і фармацевтичний факультет, також у Градці-Краловому);

– фізико-математичний (фізика, математика, інформатика);

– юридичний;

– філософський;

– педагогічний;

– соціальних наук (економіка, менеджмент, журналістика, міжнародні відносини);

– природничий;

– фізичної культури і спорту (менеджмент);

– гуманітарних наук.

Офіційна веб-сторінка Університету: http://www.cuni.cz/ (доступна на англійській та чеській мовах).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *