ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво «Нафтогазу» знищує докази корупційної діяльності – Васюник

|

Зникнення документів з офісу Національної акціонерної кампанії «Нафтогаз України» може свідчити про те, що керівництво компанії знищує докази корупції та пробує приховати катастрофічний економічний стан компанії. Про це заявив народний депутат та голова Підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВРУ Ігор Васюник.

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі депутата.

«Як колишній працівник компанії знаю – з такою системо безпеки, як в НАК «Нафтогаз», сейфи з документами так просто не зникають, це практично неможливо. Загадковий грабіж найпотужнішої національної компаній та зникнення документів трапився відразу після того, як 25 лютого мною було направлено листа всім головам фракцій у парламенті про створення тимчасової слідчої комісії щодо вивчення реального стану фінансово-господарської діяльності «Нафтогазу». Окрім того, зважаючи на зміну політичної ситуації та розслідування діяльності влади, в мене є всі підстави підозрювати керівництво компанії у знищенні доказів. Цей факт ретельно повинна розслідувати не лише прокуратура, а й СБУ, бо йдеться насправді про енергетичну безпеку нашої країни», – заявив Ігор Васюник.

За словами нардепа, на сьогодні реальний борг НАК «Нафтогаз України» становить близько 70 млрд. грн.

«За отриманою мною інформацією з різних джерел на сьогодні реальний борг «Нафтогазу» – 70 млрд. грн. Щоб наростити такий борг, потрібно було лише красти. Надпотужну колись компанію перетворили в банкрота, від якого залежить стан всього паливно-енергетичного комплексу країни. Фактично стоїть питання загрози енергетичної безпеки. Тимчасову слідчу комісію ми створимо і вивчатимемо реальний стан речей. Окрім того, я вже надіслав депутатське звернення до Кабміну, а також аудиторські компанії Ernst&Young з проханням надати результати аудиту фінансово-господарської діяльності «Нафтогазу», який проводився протягом 2013 року», – додав Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *