ОСТАННІ НОВИНИ

Потерпілим активістам оформлятимуть закордонний паспорт до трьох днів

|

Головне управління міграційної служби України у Львівській області повідомляє, що потерпілі у протистояннях на Майдані, які потребують лікування за кордоном, мають право виготовити закордонний паспорт протягом від одного до трьох днів. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні.

Короткі терміни виготовлення, на випадок, коли громадянин і його супроводжуючі потребують термінового виїзду для лікування за межами держави, і мають підтвердження приймаючої сторони,  передбачені п.6 Постанови КМУ № 231від 31.03.1995 року «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення» та п.9 Наказу МВС  від 21.12. 2004 року № 1603 «Про затвердження Порядку провадження за заявами про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини».

Місце реєстрації  при здачі документів для виготовлення закордонного паспорта не має значення.

Під час протистояння у співпраці із координаційними службами Майдану, Львівською обласною радою від 7 лютого 2014 року ГУ ДМС України у Львівській області видано понад 10 документів для виїзду за кордон постраждалим з Майдану, які потребували термінового лікування за межами України, та їх родинам.

 Це юнаки віком 19-20 років із пораненнями очей, кінцівок, опіками, кульовими пораненнями хребта. Серед цих документів і проїзний документ дитини, виданий протягом 1 години юнакові, який втратив око під час вибуху упакування з ліками в Будинку профспілок 6 лютого.

Документи видавались протягом 1-3 днів без порушення норм чинного законодавства.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *