ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівська міська рада може передати погруддя Кутузова Росії – Сех

|

Народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех звернеться до Бродівської міської ради щодо передачі пам’ятника полководцю Кутузову Російській Федерації. Про це вона заявила, коментуючи повідомлення МЗС Росії, в якому міністерство висловлює обурення демонтажем пам’ятника, поінформували Львівський портал у прес-службі партії.

«Як депутат-мажоритарник я звертатимуся до Бродівської міської ради, аби вона розглянула можливість передачі погруддя Кутузова до РФ. Якщо, звичайно, російська сторона забажає забрати цей пам’ятник», – зазначила народний депутат.

Водночас вона заявила, що в демонтажі пам’ятника немає ніякого «свавілля» і «варварства», як про це каже МЗС Росії.

«Це погруддя не належить до реєстру пам’яток, воно не має ні історичної, ні художньою цінності. Окрім того, його не повалили, не знищили, а акуратно демонтували і перевезли на територію комунального підприємства. Вчинили так, виконуючи рішення міської влади, яка таким чином відреагувала на ініціативу політв’язня, авторитетного громадського діяча Ігоря Калинця. Крім того, громада пропонує встановити на цьому місці пам’ятник Героям Майдану, який матиме значно важливіше виховне значення для студентів коледжу, біля якого досі стояв Кутузов», – зазначила Ірина Сех. Нагадаємо, 24 лютого 2014 року у Бродах зняли з постаменту та перенесли на господарський двір комунального підприємства «Броди» погруддя полководцю Михайлові Кутузову. 10 грудня 2013 року на сесії Бродівської міської ради депутати вирішили перенести погруддя російському полководцю Кутузову зі скверика навпроти Педагогічного коледжу ім. М. Шашкевича на територію КП “Броди”.

Таке рішення депутати ухвалили у відповідь на звернення відомого громадського діяча, політв`язня Ігоря Калинця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *