ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет Майдану Львівщини продовжує свою діяльність і висуває ряд вимог

|

Попри повалений режим Януковича Комітет Майдану Львівщини заявляє, що продовжує свою діяльність, а відтак уже визначив пріоритетні завдання на найближчі дні. Про це Львівський портал повідомили у  прес-службі Комітету.

Заява Комітету Майдану Львівщини:

«Комітет Майдану Львівщини сьогодні виступає за повне перезавантаження влади. Закликаємо Верховну Раду України невідкладно прийняти рішення про проведення дострокових виборів Верховної Ради України та усіх депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів.

Боротьба не закінчилася. Продовжуємо підтримувати Майдан у Києві, східних та південних областях людьми та усім необхідним, організовуємо постійне чергування у м. Києві. Закликаємо до подальшої активної участі в структурі Самооборони Майдану.

Вважаємо, що жоден з керівників Служби безпеки України, Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України, прокуратури Львівської області, районних відділів цих установ, які особисто були причетні до неправомірних процесуальних дій не можуть залишитися на посадах. Ще до старту масштабних люстраційних процесів у відставку мають піти керівництво Західного ТРК Внутрішніх військ, керівники  внутрішніх військ котрі були відряджені до Києва, керівництво Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут», в тому числі керівники котрі були відряджені до Києва та брали участь у операціях проти Майдану.

Ми вимагаємо від керівництва Західного ТРК Внутрішніх Військ, та Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут» разом із заявами про відставку оприлюднити списки особового складу, який був відряджений до Києва упродовж листопада 2013 – лютого 2014 року та відповідні розпорядчі документи, що це засвідчують.

Вимагаємо заяви на відставку від керівництва прокуратури та керівників районних прокуратур, Західного ТРК Внутрішніх Військ, Львівського  батальйону міліції особливого призначення «Беркут», Служби Безпеки України у Львівській області, Головного управління внутрішніх справ України у Львівській області, оприлюднити в межах 48 годин, а саме 14 год. 00 хв. 26 лютого 2014 року на офіційних своїх сайтах та передати їх у відкриті ЗМІ. Якщо цього не відбудеться, це означатиме що всі офіцери повністю втратили людську гідність та офіцерську честь.

Більшості родин загиблих героїв Майдану, видано довідки про те, що вони загинули при невстановлених обставинах. Ми закликаємо установи охорони здоров’я, підрозділи судово-медичних експертиз та посадових осіб Міністерства Внутрішніх справ видати лікарські свідоцтва про смерть з реальними даними, із зазначенням місця та обставин вчинених злочинів.

З урахуванням процесів, котрі проходять сьогодні в Україні наголошуємо на необхідності дотримуватися усіх вимог Майдану. Тому, враховуючи найбільш невідкладні питання порядку денного України, ми виступаємо за те, щоб Верховна Рада України, та опозиційні політики:

відмовилися від практики призначати на посади осіб за квотним принципом політичних середовищ при формуванні усієї вертикалі  влад в Україні;

невідкладно створили люстраційний орган виключно з громадських активістів котрі проявили себе під час акцій Майдану на загально національному та регіональному рівнях». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *