ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці зареєстрували постанови, які повертають Межигір’я у держвласність

|

22 лютого народні депутати України свободівці Ігор Мірошниченко, Андрій Тягнибок, Андрій Мохник, Ігор Швайка, Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, Олег Гелевей та Андрій Іллєнко  зареєстрували у Верховній Раді України дві важливі постанови: «Про повернення резиденції Межигір’я у державну власність» та «Про введення мораторію на відчуження державного та комунального майна». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Коментуючи відповідний крок парламентарів, Ігор Мірошниченко зазначив: «Заповідник Януковича – це історичні землі. Водночас це яскравий приклад марнославства та корупції. З одного боку, це маєток кровавого тирана, а з іншого – державне майно, яке не має бути знищено. Саме тому ми зареєстрували проект постанови «Про повернення резиденції Межигір’я у державну власність».

На наш погляд, це – найоптимальніший варіант. Там може бути або дитяча лікарня майбутнього, яку так і не було побудовано, незважаючи на те, що мільйони українців перераховували на неї свої кошти, або сиротинець чи щось інше, що дозволить знедоленим людям отримати підтримку від держави».

Водночас народний обранець повідомив, що депутати-націоналісти зареєстрували ще один важливий документ – постанову, яка не дозволяє відчужувати майно та здійснювати інші процедури державних і комунальних підприємств до закінчення соціально-політичної кризи в Україні.

«Чому ми це робимо? Тому, що представники режиму Януковича намагаються терміново приватизувати державні об’єкти в Криму, щоби потім в судах відстояти своє право власності. Очевидно, що приватизувати вони їх будуть не на себе, а на підставних осіб, тому дуже складно буде проконтролювати, щоб усе було законно. У зв’язку з цим виникла необхідність встановлення мораторію на відчуження майна та нерухомості, що належить державі», – прокоментував причини укладання постанови Ігор Мірошниченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *