ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк уже більше години перебуває на переговорах з Клюєвим

|

Виконуючи доручення Президента України, Андрій Клюєв обговорює з лідерами опозиції план виходу з загостреної ситуації, яка продовжується від учорашнього дня

Вже близько години продовжуються переговори з лідерами опозиції у кабінеті Глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва. Виконуючи доручення Президента України, Андрій Клюєв обговорює з лідерами опозиції план виходу з загостреної ситуації, яка продовжується від учорашнього дня. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила Радник Президента України Ганна Герман.

“Позитивним сигналом для відновлення таких переговорів стала заява Арсенія Яценюка про те, що він не має ніякого відношення до тих людей, які озброюють Майдан. Факт проведення переговорів Андрієм Клюєвим дає можливість сподіватися на уникнення гострої ситуації”, — зазначила Г.Герман.

Вона додала, що А.Клюєв також позитивно оцінив те, що після заяви СБУ про початок проведення антитерористичної операції не послідувало дій у цьому напрямі.

“А.Клюєв ще раз підкреслив, що він дуже надіється на мирне врегулювання, на вихід із ситуації цим шляхом”, — зазначила Г.Герман.

Разом з тим, за її словами, сьогодні до неї телефонували кілька журналістів, які повідомили, що до них надійшли замовлення на компрометуючі матеріали стосовно А.Клюєва.

“Такі пропозиції могли надходити від людей, які не зацікавлені у тому, щоб влада і опозиція знайшли порозуміння, і для цього намагаються очорнити Андрія Клюєва, який займає послідовну і виважену позицію у цьому процесі”, — наголосила Г.Герман.

Як відомо, 18 лютого зранку колона мітингувальників рушила до ВРУ з вимогою повернення до Конституції-2004. Активісти закликали “усіх небайдужих” приєднатися до “мирного наступу на депутатів” з вимогою ухвалити всі необхідні рішення для виходу з кризи. Між активістами та правоохоронцями, які захищали урядовий квартал, розпочалися сутички, які переросли у збройне протистояння.

Правоохоронці відтіснили протестувальників до Майдану Незалежності, та розібрали майже всі барикади, які знаходились на вул. Грушевського та Інститутській.

Крім того, в ночі загорівся Будинок профспілок, де знаходився штаб спротиву, кухня Майдану та склад з провізією.

Мітингувальники захопили приміщення будівлі Держтелерадіо, розташованої на розі Хрещатика та вулиці Прорізної. Тут активісти почали обладнувати комендатуру, замість звільненого правоохоронцями Жовтневого палацу. Там активісти створили тимчасовий штаб після звільнення Київради.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *