ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії встановлено бронзові погруддя Данилу Галицькому та Андрею Шептицькому

|

Сьогодні, 19 лютого, у холі Ратуші було встановлено та освячено пам’ятні погруддя Королю Данилу та Митрополиту Андрею Шептицькому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Обидва погруддя вилито з бронзи. Їхня вага складає близько 120-130 кг кожен. Автором пам’ятного погруддя Королю Данилу є скульптор Еммануїл Мисько, погруддя Андрею Шептицькому – скульптор Сергій Литвиненко. Висотою пам’ятники сягають близько 1,25-1,5 м.

Освячення пам’ятників здійснив отець-капелан Львівської міської ради Павло Дроздяк.

«Хочемо, щоб ці погруддя нагадували нам про заслуги наших попередників», – зазначив під час освячення отець-капелан.

«Зараз маємо дуже символічний час. Ми бачимо, як преображаються державні установи: вони отримують нових власників та набувають іншої форми. Сьогодні преобразилась наша Ратуша, адже отримала двох небесних покровителів: Митрополита Андрея Шептицького і Короля Данила – великого державотворця і великого творителя Духу. Нехай вони будуть охороною нашого міста. Ці погруддя є символом руху далі. Це закон і благодать. І їх поєднання може врегулювати всі ті події й обставини, в яких ми зараз опинились», – зазначив отець Павло Дроздяк після урочистого відкриття й посвяти погрудь.

Також отець-капелан зазначив, що особливо пишається тим, що одне із погрудь, які сьогодні з’явились у Ратуші, – це погруддя Андрея Шептицького.

«Митрополит пережив не одну окупацію, і завжди казав, що потрібно сприймати такі ситуації не як кару, а як досвід, скориставшись із якого ми зможемо народитись для нового життя», – додав отець Павло Дроздяк.

фото: Олександр Мазуренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *