ОСТАННІ НОВИНИ

Зросли тарифи на послуги водопостачання та водовідведення

|

14 лютого 2014 року відбулося відкрите засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, під час яких були збільшенні тарифи послуги водопостачання та водовідведення для бюджетних установ та інших споживачів, крім населення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На засіданні прийнято постанову №117 від 14.02.2014 р., згідно з положеннями якої Львівському міському комунальному підприємству «Львівводоканал» установлено такі тарифи:

а) на централізоване водопостачання: для бюджетних установ – 5,38 грн. за 1 куб. м (з ПДВ); для інших споживачів (крім населення) – 5,38 грн. за 1 куб. м (з ПДВ);

б) на централізоване водовідведення: для бюджетних установ – 3,40 грн. за 1 куб. м (з ПДВ); для інших споживачів (крім населення) – 3,40 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

Крім того, підприємству установлено структуру тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення згідно з додатками 1, 2. Постанова набуває чинності з 1 березня цього року.

«Нині послуги, які надає «Львівводоканал», є збитковими, що спричинює погіршення фінансового стану підприємства, умов господарювання та зростання величини кредиторської заборгованості.

Збиткова діяльність пов’язана з невідповідністю тарифів економічно обгрунтованим витратам на виробництво послуг. За період, що минув від моменту останнього перегляду тарифів, значно зросли виробничі витрати, зокрема витрати на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, податкові зобов’язання, збільшився розмір заробітної плати та відповідні відрахування на загальнообов’язкове державне страхування. Зазначені чинники вплинули на зростання собівартості послуг з водопостачання та водовідведення», – зазначають у ЛМКП «Львівводоканал».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *