ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини не спромоглися відправити Сала у відставку навіть за його відсутності

|

Депутатам Львівської обласної ради забракло голосів, аби висловити повноцінну недовіру голові Львівської ОДА Олегові Салові. Попри те, що голосували у таємний спосіб, а самого О.Сала не було на засіданні облради.

Так, підтримати ініціативу щодо висловлення недовіри нинішньому очільнику Львівщини зголосилось тільки 72 депутати із 116, передає кореспондент Львівського порталу із залу засідання. Для того, аби висловити недовіру губернатору необхідно щонайменше 78 голосів.

Як повідомив голова лічильної комісії Осип Магура, 79 депутатів отримали бюлетені для голосування, стільки ж взяло участь у голосуванні.

Відтак, 72 депутати проголосували за висловлення недовіри, троє – проти, четверо – утримались, 37 – бюлетенів погашено, при цьому жодного бюлетеня не було визнано недійсним.

О.Магура зазначив, що лічильна комісія постановила, що голосування відбулось, недовіру голові ЛОДА висловлено.

Варто зазначити, що аналогічним результатом завершилось голосування за недовіру голові ЛОДА й у листопаді минулого року, коли депутати ЛОР намагались більшістю висловити недовіру.

Однак їм забракло шести голосів для того, аби президент відреагував на висловлення позиції місцевих обранців й звільнив голову ОДА.

Ситуація повторилась й сьогодні. Депутати не набрали двох третин голосів, тобто знову ж забракло шести голосів, щоби назавжди попрощатись з Олегом Салом.

Нагадаємо, що питання про недовіру було внесено окремим пунктом у проект рішення про виконання адміністрацією делегованих повноважень.

Відтак, після оголошення результатів таємного голосування щодо висловлення недовіри О.Салу, депутати визнали звіт про виконання адміністрацією делегованих повноважень за 2013 рік незадовільним.

Нагадаємо, сьогодні депутати вкотре збирались заслухати звіт голови ЛОДА Олега Сала щодо здійснення делегованих повноважень у 2013 році, однак останній не з’явився на сесії ЛОР, оскільки перебуває у відрядженні у Києві. Замість нього звітувати прийшов його заступник Олексій Сторчило. Депутати розкритикували звіт адміністрації та голосуванням визнали незадовільною роботу обласної державної адміністрації. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *