ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівський Майдан зірвав представлення нового керівника лісгоспу

|

17 лютого Бродівський Майдан прийшов під стіни Бродівського лісового господарства з вимогою звільнити одіозного ставленика режиму Михайла Кутя, якого щойно призначили керівником цього підприємства.

В акції протесту взяли участь члени народної самооборони, депутати місцевих рад, зокрема депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Чехут, представники громади. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Пікетувальники тримали плакати із портретами Михайла Кутя і підписами «Банду геть!», «Ганьба прислужникам режиму!», «Геть Кутя!». Як зазначив у своєму виступі Володимир Чехут, на сьогодні було заплановане представлення Михайла Кутя на новій посаді, однак через акцію протесту воно не відбулося – новоспечений керівник лісгоспу злякався гніву громади і не з’явився на роботу.

«У той час, коли наші краяни протистоять режимові й відстоюють свободу на Майданах, влада намагається зміцнити свій вплив у проблемних для неї районах, призначаючи на посади своїх прислужників, – зазначив у своєму виступі депутат. – Коли керівник обласного управління лісового господарства давав вказівки керівникам районних лісгоспів відправляти працівників на антимайдан, Бродівський лісгосп не відправляв людей на провладні мітинги, а навпаки – працівники лісгоспу давали гроші на підтримку Майдану. Тепер прислали застосовувати адмінресурс на Бродівщині одіозного Михайла Кутя – того самого, який у 2004 році був активним фальсифікатором на президентських виборах. Він влаштовував «каруселі», забирав у працівників паспорти, змушував голосувати за відкріпними талонами за Януковича і т.д. За порушення виборчого законодавства під час проведення виборів Президента України, систематичне втручання у виборчий процес його зняли з посади начальника обласного лісгоспу. Під час його керівництва Золочівським лісгоспом на підприємстві виявлено фінансові порушення на мільйони гривень! Доки ми стоїмо на Майданах, на посади призначають прислужників режиму».

Після пікетування лісгоспу громада вирушила до райдержадміністрації з вимогою звільнення новопризначеного директора Бродівського лісгоспу. Після розмови з пікетувальниками голова райдержадміністрації Андрій Ковтун пообіцяв уже сьогодні відкликати своє погодження на призначення Михайла Кутя керівником Бродівського лісгоспу.

Він зазначив, що не знав про таку позицію громади і надалі буде враховувати думку людей. Громада заявила, що продовжуватиме акцію протесту аж до виконання вимог. Зараз на Бродівському майдані збирають підписи під зверненням про звільнення Михайла Кутя.

У зверненні, зокрема, йдеться: «Короткотривалий період керування Кутя Львівським обласним управлінням лісового господарства закінчився висловленням йому Львівською обласною радою недовіри та звільненням з посади. Михайло Куть, займаючи посаду директора ДП «Золочівське лісове господарство», чинив зловживання.

Це підтверджено висновками державної фінансової інспекції про виявлені на підприємстві фінансові порушення на загальну суму 6546,18 тис. грн., в т.ч. втрати ресурсів на 3552,20 тис. грн. (недоотримання фінансових ресурсів – 2733,82 тис. грн.; незаконні витрати ресурсів – 818,38 тис.грн.) та інші фінансові порушення на суму 2993,97 тис. грн.».

Громада вимагає провести перевірку діяльності Кутя на попередній посаді та звільнити його з посади керівника Бродівського лісгоспу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *