ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко готова поговорити з Януковичем про гарантії його захисту після відставки

|

Екс-прем`єр Юлія Тимошенко вважає єдиною можливою темою переговорів опозиції з президентом Віктором Януковичем умови його майбутньої відставки. Про це Тимошенко повідомила в інтерв`ю ZN.UA.

Екс-прем`єр вважає за необхідне посилювати тиск на діючу владу до тих пір, поки Янукович не “дозріє до початку реальних переговорів” з опозицією.

“Враховуючи максималізм Януковича в прагненні володіти країною, враховуючи рівень монополізації влади, яка сконцентрована в його руках, простір для компромісу може з`явитися лише під впливом трьох факторів “, – вважає Тимошенко.

Серед цих умов вона назвала силу народного повстання, реальність дієвих міжнародних санкцій і міжнародні антикорупційні розслідування проти “Сім`ї” або знайдення форми звернення до Міжнародного кримінального суду без ратифікації Римського статуту.

За її словами, для активізації кожного з цих напрямків опозиція разом з Майданом повинна створити групи високої ефективності і прямої дії.

“Ми зобов`язані надати народному повстанню оновлену силу, наші представники зобов`язані “жити” в Брюсселі та Вашингтоні, поки не досягнемо реальних санкцій”, – заявила екс -прем`єр.

“Ми зобов`язані почати дискусію з компетентними людьми про шляхи виходу на розгляд злочинів проти людяності в Міжнародному кримінальному суді. Все це ще не пізно робити”, – зазначила Тимошенко.

Екс-прем`єр також вважає, коли Янукович “дозріє” до початку реальних переговорів, їх треба почати і швидко завершити .

“Єдина тема для переговорів з ним – це умови його відставка та гарантії захисту його сім`ї. Я готова бути учасником цих переговорів”, – підкреслила політик.

Українська правда
Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *