ОСТАННІ НОВИНИ

МВС «спалилось», що у боротьбі з Майданом використовує снайперів

|

Снайпер «Беркуту» дав свідчення про участь у масових заворушеннях громадянина Таджикистану, якого було затримано 21 січня. Про це свідчить рішення Солом’янського районного суду міста Києва від 23 січня.

Таджика було затримано о третій годині ночі у невказаному місці. Йому інкримінували ч. 2 ст. 294 КК України, звинувативши у тому, що він своїми умисними діями вчинив активну участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, знищенням майна, погрозами, підпалами, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя, і потягли за собою тяжкі наслідки. За цією статтею передбачено покарання від 8 до 15 років.

Таджика було затримано на підставі рапорту прапорщика міліції «Беркуту» та протоколу допиту міліціонера-снайпера «Беркуту». Суд присудив йому утримання під вартою строком 30 днів.

Жодних подробиць про свідчення міліціонерів у судовому рішенні немає.

Нагадаємо, командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк днями повідомив, що службовці нібито не застосовували зброю та спецзасоби під час протистоянь у центрі Києва.

Раніше Львівський портал повідомляв, що координатор медслужби майдану, президент всеукраїнського лікарського товариства (Ukrainian Medical Associations) Олег Мусій, в ефірі Громадського ТВ розповів, що кількість загиблих більша за офіційні повідомлення.

Під час розгрому «Беркутом» медичного пункту на вулиці Грушевського, лікарі оглядали тіла двох поранених без ознак життя.

За словами медика на них були характерні отвори від вогнепальних поранень. Такі ж, як і в попередніх смертельних випадках.

«Усі кульові поранення були фронтальними», – наголосив медик. Тобто в людей поцілили спереду. Загиблим він також називає хлопця, котрого били «беркутівці» на колонадах і який нібито самотужки звідти впав.

Наші гроші
Фото: УНІАН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *