ОСТАННІ НОВИНИ

У небо над Львом запустять тисячу китайських ліхтариків

|

У рамках святкування Китайського Нового року в Україні у Львові відбудеться традиційне Свято небесних ліхтарів. У п’ятницю, 14 лютого, о 20:00 год на вулиці Підвальній біля Порохової вежі у небо запустять близько тисячі китайських ліхтариків, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛМР.

«Згідно з давніми віруваннями, душі померлих спускаються для святкування на землю в цей день, а ліхтарики освітлюють їм дорогу. В попередні роки, в рамках фестивалю «Китайський Новий рік в Україні», львів’яни вже збиралися на таке дійство, аби загадати бажання і запустити у небо свій ліхтарик. На Свято ліхтарів (кит. «Юаньсяо») прийнято, крім милування ліхтарями, улаштовувати феєрверки, водити хороводи та смакувати солодощами», – розповідає Наталія Устянич, керівник Центру мови і культури Китаю «Ні Хао».

Ознайомитися ближче із традиціями китайського народу усі охочі зможуть у п’ятницю, 14 лютого. Початок дійства – о 20:00 год.

На гостей свята також чекає частування традиційними китайськими солодощами – рисовими галушками.

Ініціатор та організатор заходу – львівський Центр мови і культури Китаю «Ні Хао» за підтримки Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України і Китаю «Ланьхва». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *