ОСТАННІ НОВИНИ

Чого бояться офісні працівники на роботі

|

Найчастіше «білі комірці» бояться відсутності кар’єрного розвитку, робочих помилок і пониження зарплати. А ось начальників і колег бояться значно менше. Про це свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

До ТОП-10 офісних страхів належать: відсутність розвитку на робочому місці, страх припуститися помилки, побоювання бути пониженим у зарплаті або посаді, страх конфліктів і страх втратити зарплату або роботу з різних причин.

Колег і начальства офісні працівники не бояться. Офісні ліфти або інші офісні приміщення майже ні в кого не викликають побоювань (1%). Так само, як і не бояться «білі комірці» робочого телефону, нововведень у компанії і просування своїх сміливих ідей. Про такі побоювання кажуть менше 5% респондентів.

Тільки 14% офісних працівників кажуть про те, що в них нема жодних офісних страхів або побоювань щодо своєї роботи, співробітників або офісу. Менше за все робочих страхів у представників будівельної (22%) і медичної (23%) галузей. А ось більше за все побоювань у співробітників консалтингової та маркетингової сфери — тих, хто не боїться, там усього 6% і 10% відповідно.

Для порівняння: співробітники російських офісів менше страждають від страху на робочому місці. Там нікого не бояться майже дві третини респондентів (74%). Як і українські колеги, найчастіше російські «білі комірці» бояться своїх колег, проте, на відміну від українців, більше бояться генерального директора, ніж безпосереднього керівника.

Чим вища посада працівника, тим менше в нього страхів. Принаймні серед топ-менеджерів відсоток тих, хто нічого не боїться, рекордно високий — 32% (середній показник — 14%). У той час як серед лінійних спеціалістів тих, у кого нема офісних страхів, менше за все. ТОП-менеджери найчастіше страшаться повного кар’єрного провалу, втрати авторитету й розвалу компанії. Порівняно більше серед них і тих, хто боїться скорочень і звільнень.

Є також деякі відмінності залежно від сфери, де працює спеціаліст. Наприклад, програмісти і маркетологи більше, ніж інші, побоюються, що не зможуть професійно вдосконалюватися на поточному робочому місці роботи. Серед цих спеціалістів, а також серед банківських працівників, найвищий відсоток тих, хто боїться припуститися помилки. Пониження зарплати більше за інших бояться співробітники готельно-ресторанної галузі, сфери послуг і транспортної галузі.

Відзначимо також, що рівень тривожності й самі побоювання українських і російських офісних співробітників практично однакові, як і подібні тенденції у розрізі рівня займаної посади.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в січні 2014 року. В опитуванні брали участь 1859 респондентів із різних регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *