ОСТАННІ НОВИНИ

З лікарні Дніпропетровська зник активіст з відкритою черепно-мозковою травмою

|

У Дніпропетровську 20-річний активіст ВО “Свобода” Ярослав Синиця, побитий невідомими молодиками 26 січня й сам підозрюваний у “масових заворушеннях” і “тероризмі”, вже не перебуває у відділенні нейрохірургії обласної клінічної лікарні імені Мечникова.

Інформацію про це “Радіо Свобода” підтвердили в керівництві лікарні.

За даними з керівництва, пацієнта немає в лікарні з учора, однак з відділення його не виписували.

Як зазначають лікарі, стан Ярослава Синиці оцінювався як середнього ступеню тяжкості, на лікуванні у відділенні він мав перебувати ще щонайменше тиждень.

З 26 січня 20-річний студент-історик, член ВО “Свобода” Ярослав Синиця перебував у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою, завданою під час побиття невідомими молодиками в районі Дніпропетровської облдержадміністрації.

Після того, як хлопець опинився в лікарні, у них удома вже провели два обшуки.

Після першого нічого не знайшли, після другого – виявили в сараї вибухову речовину, яку, як припускає батько Ярослава Синиці Дмитро, самі й підкинули. Крім того, в чоловіка, вчителя історії, вилучили чи не всю фахову літературу, яку він збирав усе життя. Працівники, які проводили обшук, прямо питали батьків: “Так ви фашисти?”, розказує Дмитро Синиця.

“Підставою для обшуку було те, що мій син нібито займається незаконною діяльністю, збирає націоналістичну літературу і є членом партії ВО “Свобода”. Конфіскували всю мою літературу. Це література не сина, а моя. Я – вчитель історії і збирав бібліотеку все життя”, – повідомив чоловік.

“Конфіскували Фройда, Ніцше, низку літератури, що стосується Другої світової війни. Ця тема вивчається в 10-11 класах, так само, як і тема Української повстанської армії, у незалежній Україні! Наступного дня мою дружину забрали з лікарні на другий обшук. І тоді підкинули до гаража вибухонебезпечні предмети. На даний момент мій син звинувачується в тому, що він є учасником терористичної групи”, – розказав батько Ярослава.

Окрім Синиці, у справі про “підготовку теракту” проходять двоє керівників місцевої організації ВО “Свобода”. В СБУ повідомили, що вони готували вибух на одному з об’єктів енергетичної сфери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *