ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція затримала афганців, які впіймали кишенькового злодія - Самооборона

|

Міліція заарештувала 4 представників сотні афганців із Самооборони, які доправляли до відділку кишенькового злодія, суд має обрати для них міру запобіжного заходу.

Про це Громадському ТБ розповів сотник Самооборони Майдану, який, разом з кількома десятками бійців прийшов до Подільського райсуду Києва, де має відбутися засідання, щоб підтримати товаришів.

За його словами, афганці впіймали злодія на Майдані і хотіли його доправити до райвідділку.

“Їх звинуватили у тому, що вони незаконно застосовували фізичну силу до людини. Спочатку їх переписали як свідків, потім викликали давати свідчення і заарештували”, – стверджує сотник.

Згідно з повідомленням міліції по даній справі, схожу версію озвучили й самі затримані. Вони стверджують, що впіймали чоловіка, який крав гроші зі скриньок для пожертвувань.

Однак у МВС також додають, що, як нібито розповіли самі активісти, вони вирішили власноруч покарати злодія і відвезли його, зв`язаного, на авто до Дніпра під міст на вулиці Набережно-Луговій.

“До правоохоронців звернувся 31-річний чоловік, який розповів міліціонерам, що приїхав до столиці на початку січня з Івано-Франківської області для участі в акціях протесту на Майдані Незалежності. За його словами, пізно ввечері у приміщенні “Українського дому” група чоловіків у кількості 4-х осіб почала його бити та вимагати гроші в сумі 14 тисяч гривень” – йдеться в повідомленні міністерства.

У міліції стверджують, що затримали 36-річного жителя Тернопільської області, 33-річний уродженця Вінниччини, 45-річного мешканця Київської області та 30-річного чоловіка з Луганщини.

Затриманим інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Поки що рішення суду про обрання запобіжного заходу невідоме. “Нас міліція заспокоює, що їх буде випущено або на підписку про невиїзд, або під домашній арешт”, – сказав самооборонівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *