ОСТАННІ НОВИНИ

За несплату податків львівського підприємця ув’язнили на 2 роки

|

За несплату 3 млн. грн. податків львівського підприємця ув’язнили на 2 роки. Про це Львівський портал повідомила прес-служба Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Під час досудового розслідування слідчі Головного управління Міндоходів у Львівській області встановили, що мешканець столиці у змові з трьома охочими до легкого заробітку львів’янами організували незаконну схему ухилення від сплати податків та конвертації безготівкових коштів у готівку, чим і скористався директор однієї із львівських фірм.

Для сприяння реальним суб’єктам господарської діяльності в ухиленні від сплати податків, махінатори створили так званий «конвертаційний центр», завдяки якому вдавалося імітувати фінансово-господарську діяльність.

Під вигаданим приводом «закупівлі товарів», «надання позики», «витрат на інші потреби» тощо, через фіктивні фірми здійснювався перерахунок коштів, які надалі знімалися готівкою та надавались замовникам таких «послуг». Зловмисники користувалися підробленими документами та неправдивими даними, які вносили до податкової звітності. Таким чином, їм вдалося приховати від державного бюджету майже 3 млн. гривень.

Яворівським районним судом винесено вирок усій п’ятірці – штраф по 400 тис. грн. з кожного, а директору львівської фірми – 2 роки позбавлення волі зі сплатою близько 3 млн. грн. штрафу.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *