ОСТАННІ НОВИНИ

Україна на межі дефолту - Порошенко

|

За січень 2014 року рівень продажів в України впав на 32%, а це означає, що країна знаходиться в перед дефолтному стані. Про це заявив позафракційний народний депутат П.Порошенко в ефірі hromadske.tv, передає УНН.

“Подивіться, що є з економікою. Економіка зруйнована. Я можу вам навести цифри, які ще не наводилися. В торгових мережах продаж лише за січень місяці впав на 32%. Люди нічого не купують, в них немає грошей, вони бояться цього. Є затримка з витрати бюджетних позицій, є кардинальне невиконання дохідної частини бюджету, є зашморг того, що країна розвалиться”, – заявив П.Порошекно.

За словами політика, країна має негайно вживати заходи для стабілізації економіки.

“В один голос три найбільших рейтингових агентства сказали, що Україна в перед дефолтному стані. Це означає, що країна балансує на межі фінансової катастрофи. Сьогодні нам треба терміново вживати дії, які стабілізують ситуацію і варто взяти відповідальність за цю стабілізацію. Економіка не працює і ми це бачимо”, – наголосив П.Порошекно.

Нагадаємо, що “Газпром” продаватиме газ в Україну по 268,5 дол. за 1000 кубометрів – відповідне доповнення до “Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік” було підписано 17 грудня в присутності президентів України та РФ у Москві. Україна також отримала кредит в 15 мільярдів доларів від Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *