ОСТАННІ НОВИНИ

Українська біатлоністка здобула медаль Олімпіади

|

Вже другий змагальний день в Сочі перервав восьмирічну медальну перерву України на Олімпіадах. І зробила це та, чий шлях до олімпійського успіху в цьому сезоні був найтернистішим. Про це інформує прес-служба сайту федерації біатлону України.

Віта Семеренко через хворобу змазала закінчення передсезонної підготовки, пропустила перший етап Кубка світу і досить невиразно вливалась у сезон. Але у вирішальний момент дівчина проявила кращі зразки своїх бійцівських якостей.

Явні фаворити гонки, на найвідповідальнішому старті чотириріччя помилялися у стрільбі. Без штрафу не змогли пройти ні білоруска Дарія Домрачева, ні норвежка Тура Бергер, ні чешка Габріела Соукалова, ні фінка Кайса Макаряйнен та навіть сестра Віти – Валя Семеренко. Мало того ніхто з лідерів Кубка світу не зумів потрапити в квіткову церемонію нагородження.

Єдиною з числа фаворитів, зуміла пройти рубежі з нулями представниця Словаччини – Анастасія Кузьміна, яка завоювала золото Сочі і підтвердила невипадковість свого успіху чотирирічної давнини.

Віта Семеренко стартувала в останній групі . До моменту її стійки на попередньому п`єдесталі пошани красувалися сенсації – Карін Оберхофер з Італії та француженка Анаіс Бескон. Але в підсумку обидві змушені були задовольнятися місцями на підступі до медалей

Спочатку на друге місце піднялася росіянка Ольга Вілухіна. І тут настала черга Віти . Стрільбу стоячи сестер Семеренко всі вболівальники дивилися з завмиранням серця: за десяток хвилин до цього Валя Серенко останнім пострілом втратила надії на «гарантовану» медаль. Але Віта зуміла уникнути помилки, трохи відклавши останній постріл і завершила спринт зі стовідсотковою точністю.

Залишалося випробування останнім колом , на який Віта вийшла п`ята і з перемінним успіхом боролася за срібло з Вілухіною. Спочатку динаміка бігу складалася на користь нашої біатлоністки: ще за півкілометра до фінішу Віта була попереду. Але останні метри дистанції росіянка пройшла з кращим запасом.

Валя Семеренко після промаху в стійці фінішувала 12-ю , але це аж ніяк не означає припинення боротьби в персьюті: від третього місця Валю відокремлює всього 16 секунд. Не зовсім склалася гонка у Олени Підгрушної : також з одним промахом чемпіонка світу минулого року на цей раз фінішувала 26 -ю. У Юлії Джими із трьома промахами – 42-е місце.

Фото: Вконтакте 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *