ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком збільшив тарифи на повірку засобів обліку води

|

Сьогодні виконком встановив тарифи на послуги з повірки та обслуговування засобів обліку води і теплової енергії, які надає ДСП «Водомір». За новими тарифами, комплекс робіт з повірки, демонтажу, транспортування та монтажу одного лічильника коштуватиме понад 85 грн 28 коп. про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами Юрія Гольця, начальника управління житлового господарства, тарифи, які діяли до сьогодні, були розраховані у 2009 році. Розмір мінімальної заробітної плати тоді складав 744 грн, а зараз – 1218 грн., що, власне, і зумовило перегляд цих тарифів.

«Якщо раніше мешканець, який мав один засіб обліку холодної води, сплачував за комплекс робіт з демонтажем та монтажем 49,74 грн, зараз ця вартість складає 85,28 грн. За два лічильники сума становить 146 грн, а якщо є 4 засоби обліку, це, як правило, квартири в Сихівському масиві, вартість повірки становить 264 грн.», – зазначив Юрій Голець.

Додамо, повірка засобів обліку, залежно від класу лічильника, проводиться один раз на 3-5 років.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури, у Луганську повірка лічильника зі встановленням коштує 122 грн, у Києві – 103, 85 грн, у Чернігові – 104,8 грн.

«По Львову ми прийшли до цифри 85,28 грн, і хочу наголосити, що минулого року ми пройшли процедуру регуляторного акту, оголошення було у ЗМІ, і за місяць жодних зауважень на нашу адресу не надходило», – додав Юрій Голець.

На його переконання, це рішення дасть можливість ДСП «Водомір» надавати якісні послуги з повірки та обслуговування лічильників, які є в квартирах мешканців. Рішення вступає в дію з моменту опублікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *