ОСТАННІ НОВИНИ

Майданівці вимагали від Нацбанку зупинити девальвацію гривні

|

Сьогодні, 6 лютого, учасники Майдану, зокрема активісти ВО «Свобода» та представники інших опозиційних сил пікетували Національний банк України у зв`язку з різким падінням курсу національної валюти. Кількасот активістів разом із народними депутатами України від ВО «Свобода» Ігорем Сабієм, Юрієм Бубликом, Павлом Кириленком та Олегом Осуховським вимагали від Нацбанку зупинити друк нічим незабезпечених коштів та інфляцію, яка зараз росте шаленими темпами. Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Режим бандитів та казнокрадів розпочав шалені спекуляції на валютному ринку, наслідком чого став обвал гривні. У зв’язку з тим, що ми фактично є залежною країною від імпорту в частині енергоносіїв, та у більшості побутових товарів, зараз автоматично зростатимуть ціни на них. Відповідно, бідні стануть ще біднішими, а багаті – ще багатшими. Сьогодні відбувається цілеспрямована афера, бо багатії, які контролюють металургію і продають свою продукцію за кордон, отримуючи оплату іноземною валютою, користають цим і попросту зароблять на людях, яким оплачують зарплату у гривнях. Тому Нацбанк повинен не допускати друку нічим незабезпечених грошей і розпочати виходити на міжбанк із необхідною кількістю інтервенцій задля зупинення девальвації та стабілізації національної валюти», – зазначив Ігор Сабій.

Своєю чергою, народний депутат-свободівець Юрій Бублик наголосив, що влада має перестати красти. Бо коли державну скарбницю грабують – жодна праця людей, жодні податки, які сплачують українці, не зупинить падіння гривні.

«Люди вимагають зупинити махінації – треба припинити крадіжки з державної скарбниці. Бо як би люди не працювали, скільки податків би не сплачували – коли гроші розкрадають за допомогою різних махінацій, то ніякого збереження та укріплення національної валюти відбутися не може. Звичайно, що влада зараз спробує списати проблеми в економіці на людей, які вийшли на вулиці захищати свої права і свободи. Але насправді проблема в тому, що чотири роки режим Януковича просто грабував і набивав власні кишені. Країною керують люди, які є далекими від економіки і думають лише про своє збагачення. Саме тому зараз і маємо таку ситуацію із девальвацією гривні», – підкреслив Юрій Бублик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *