ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують у мерію, аби подати клопотання про взяття на поруки місцевих активістів

|

Завтра усі небайдужі мешканці Львова зберуться у міській раді, аби висловити свою підтримку львів’янам, активістам Євромайдану, які зараз перебувають в Києві в лікарнях чи під арештом. Львів’яни підпишуть клопотання про взяття на поруки. Нагадаємо, йдеться про чотирьох активістів – Олексія Салигу, Андрія Ленця, Віктора Давидяка і Мар’яна Гавриліва. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Хочу запросити усіх небайдужих львів’ян: завтра о 13.00 год у міській раді ми спільно збираємось, щоб висловити нашу позицію і подати клопотання, щоб взяти на поруки наших львів’ян, які сьогодні перебувають в місцях позбавлення волі, під арештом. Це четверо львів’ян, серед них є Гаврилів, який перебуває в лікарні. Інші хлопці також у важкому стані. Ми повинні бути солідарними і робити всі можливі і неможливі речі, щоб наші львів’яни були на волі», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто робитиме все можливе, щоби львів’яни, постраждалі та затримані у Києві, отримали належну допомогу та повернулись додому.

«В цей напружений час, який є в нашій країні, ми повинні дбати про всіх українців та про наших львів’ян. Сьогодні четверо львів’ян перебувають в надзвичайно складних умовах, вони є сьогодні під слідством. Це Олексій Салига, 29 років, він зараз перебуває в СІЗО, Андрій Ленець, який зараз в лікарні в Києві з розбитою щелепою, Віктор Давидяк, 21 рік, перебуває в лікарні в Києві зі струсом мозку, і наш львів’янин, фотограф Мар’ян Гаврилів, який зараз є в лікарні, в нього великі проблеми зі здоров’ям. Мав бути суд, і ми думали, що суд змінить йому запобіжний захід, але цього не сталося. Суддя перенесла розгляд справи, – мотивація така, нібито вона не знає, де він є. Хоча він знаходиться в лікарні, біля нього стоять охоронці.

Тому ми як міська влада будемо робити все можливе, будемо звертатися до громадськості, щоби всі наші львів’яни були на волі і ми робитимемо максимально все, щоб вони отримали належну медичну допомогу. Кожен львів’янин має бути захищений і мати максимальну підтримку і допомогу», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *