ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську митницю завтра пікетуватимуть через затриману на кордоні гуманітарку

|

6 лютого, о 09.00 ранку, Комітет Майдану Львівщини пікетуватиме Львівську митницю Міндоходів за адресою Костюшка, 1 у Львові. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Комітету Майдану Львівщини.

Причиною пікету є системні незаконні дії митників, які грубо порушуючи Митний кодекс України, вже майже тиждень не пропускають гуманітарну допомогу з Польщі.

Як стало відомо у Комітеті Майдану Львівщини, ще 30 січня автобус із Любліна, який перевозив гуманітарну допомогу для потреб київського Майдану не зміг перетнути кордон України у «Раві-Руській».

Того ж дня, повернувши назад до Польщі,  волонтери розвантажили автобус на місцевому складі у Перемишлі. І вже звідти намагались вивозити гуманітарну допомогу особистими автомобілями, завантажуючи по 25 кг.

Волонтерка Марися Артим’юк, яка відповідала за рух вантажу із Любліна до Львова каже, що 30 січня у «Раві-Руській» митники не пропустили автобус, апелюючи до неналежно заповнених проїзних документів польської сторони.

«Митники завернули наш автобус, бо сказали що організація, для якої ми перевозимо вантаж не зареєстрована в Україні, хоча йшлося про діючу греко-католицьку церкву у Києві. У неділю на митниці знову затримали вантаж з Польщі, десятитонну фуру з допомогою не пропускають, хоч у них там все в порядку з документами» — говорить волонтерка.

Відтак, як кажуть волонтери, вже 4 лютого митники, керуючись усними вказівками без посилання на відповідальну особу почали завертати навіть приватні автівки, які перевозили по кілька десятків кілограм теплих речей. «Повертають без пояснення, посилаються на якісь усні вказвіки невідомо кого – продовжує Марися -, а наскільки мені відомо, це незаконні дії, бо відповідно до Митного кодексу України, громадяни мають право ввозити на територію України до 50 кг особистих речей, сума вартості яких не перевищує 500 Євро». 

Комітет Майдану Львівщини закликає прийти на пікет усіх небайдужих львів’ян, разом ми мусимо вимагати пояснення цих безчинств та припинення системних протизаконних дій Львівської митниці. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *