ОСТАННІ НОВИНИ

МВС оприлюднило свою експертизу щодо убивств на Грушевського

|

Міністерство внутрішніх справ отримало результати експертиз убивств трьох мітингувальників: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та  Романа Сеника, що сталися 22 січня на вулиці Грушевського у Києві.

Як ідеться в заяві МВС, встановлено, що відстань, з якої потерпілі отримали поранення, становить 2 – 3 метри. На це, за даними МВС, вказують сліди пороху на їх одязі.

«Міліція ще раз звертається до можливих свідків із проханням надати всю наявну в них інформацію, що сприятиме розкриттю цих злочинів», – сказано у заяві.

Силовики заявляють, що постріли зроблені зверху під доволі великим кутом.

Водночас в міліції кажуть, що не можуть провести детальне дослідження через брак свідчень.

За словами в.о. начальника відділу Слідчого управління ГУМВС України в м. Києві Юрія Таткова, правоохоронці змогли встановити точний час смерті трьох мітингувальників. Однак міліція запевняє, що не може встановити час та місце отримання ними тілесних ушкоджень.

“Проте час та місце отримання ними тілесних ушкоджень встановити досі не вдалося, адже для цього потрібно знати точне місце, де потерпілі отримали поранення. А цих даних, як і показів свідків, у правоохоронців досі немає”, – сказано у повідомленні МВС.

За інформацією міліції, вони намагалися знайти та допитати свідка, який начебто бачив, як отримав поранення Михайло Жизневський, та надав коментар з цього приводу телебаченню. “Його звуть Тарас Кобялко. Але за даними людей, які називають себе “охороною” Українського дому, такого чоловіка серед людей, які перебувають у будівлі, не значиться”, – заявили в МВС.

МВС закликало ЗМІ та громадян із проханням надати будь-яку інформацію, яка би сприяла розкриттю даних злочинів.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *