ОСТАННІ НОВИНИ

В Захарченка намагаються «навісити» на «Батьківщину» планування силового сценарію

|

Масові протестні акції в Києві були сплановані заздалегідь, готувався силовий варіант розвитку подій. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Гнатів на брифінгу у п`ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Інформація, яка міститься на вилучених серверах, стосується діяльності ВО” Батьківщина” і свідчить про те, що масові протестні акції, які почалися в Києві 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь”, – сказав у п`ятницю на брифінгу в Києві зам начальника головного слідчого управління Олег Гнатів.

За його словами, що мова йде про сервери, вилучені на вулиці Турівській 9 грудня минулого року в приміщенні, яке займає ТОВ “Айті”.

Гнатів стверджує, що, за даними МВС, “під час плануванняцих акцій передбачався так званий силовий сценарій розвитку”.

“Тобто такий варіант, при якому буде застосована сила до мітингувальників. Це викличе широкий резонанс і підірве авторитет чинної влади і президента”, – підкреслив заступник начальника ГСУ МВС.

“Отримані матеріали направлені на експертне дослідження для встановлення в них наявності дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади”, – додав він, зазначивши, що наявність складу злочину можна буде сказати після завершення цієї експертизи.

Якщо ж експертиза підтвердить такі припущення, то подальшим розслідуванням буде займатися Служба безпеки України. “Зараз говорити про підозру щодо будь-кого рано”, – сказав Гнатів.

Як повідомлялося, 9 грудня бійці загонів спецпризначення вибили вікна і двері в офісі партії Батьківщина, провели обшук і вилучили її сервери.

Пізніше, однак, у міліції заявили, що вона проводила обшук не в офісі “Батьківщини” на вулиці Турівській 13, а у сусідів на Турівській 19-Б. Обшук проводили нібито у рамках розслідування справи про шахрайство та зловживання службовим становищем.

Примітно, що в матеріалах Партії Регіонів, про які стало відомо кілька тижнів тому, Євромайдан теж називали “п`ятою колоною”, яка “має домогтися того, щоб на вулицях пролилася кров” і таким чином дискредитувати органи влади та силовиків.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *